Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Kim jesteśmy?

Ogólnopolska Szkoła Barmanów jest obecnie największą szkołą barmańską w Polsce. Oficjalna rejestracja szkoły nastąpiła 15 styczniu 2009 roku. Swoim zasięgiem obejmuje 14 miast w których regularnie odbywają się kursy barmańskie. Założycielem Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów jest Maciej Zarzecki, restaurator, przedsiębiorca i ekspert rynku HoReCa.

Z racji na skalę swojego działania Ogólnopolska Szkoła Barmanów oferuje siedem unikatowych rozwiązań:

Dzień próbny, ZA DARMO, bez zobowiązań
Gwarancja braku odwołania
Książka „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana”
Własne Centrum Szkoleniowe
Giełda pracy dla absolwentów
Certyfikat ISO
WFA Grading Centre
 

Najbliższe szkolenia

Pozostałe szkolenia

Aktualności

Nasza historia

Kiedy ponad trzynaście lat temu, kierowani pasją do miksologii i barmaństwa, otwieraliśmy Ogólnopolską Szkołę Barmanów, chyba nikt z nas nie spodziewał się, że za kilka lat będzie to największa instytucja szkoląca barmanów w Polsce.

Pomysł otwarcia nowoczesnej i obejmującej zasięgiem całą Polskę szkoły barmańskiej narodził się na początku 2008 roku. Oficjalną działalność rozpoczęliśmy 15 stycznia 2009 roku. W 2019 roku obchodziliśmy 10-lecie istnienia. W owym czasie nie było na polskim rynku szkoły barmańskiej, która regularnie organizowała by kursy barmańskie w kilkunastu największych miastach. Było kilka placówek w poszczególnych miastach, jednak żadna nie obejmowała swoim zasięgiem całego kraju, szkoląc w oparciu o nowoczesny i jednolity program.

Opinie o szkole

Alkohole w Polsce
i na świecie

Książka „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana” autorstwa Macieja Zarzeckiego (założyciel Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów) i Łukasza Zarzeckiego (trener w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów) to ekskluzywnie wydana, bogato ilustrowana, 360-stronicowa publikacja. Zawiera 310 ilustracji obrazujących opisywane alkohole (zdjęcia butelek, destylarni, magazynów leżakowych, aparatury destylacyjnej, poszczególnych etapów produkcji, koktajli, zdjęcia historyczne, mapki ilustrujące regiony produkcji i wiele innych).

Napisali o nas