ul. Kłopotowskiego 11, Warszawa
Poniedziałek - Piątek 9:00 - 17:00

TEL. 505 052 231   

KONTAKT GALERIA KURSY DLA BEZROBOTNYCHO NAS W MEDIACH
NASZA KADRA

Szkolenie Barista

Opis szkolenia
 

Czas trwania: 4 dni.

Godziny: zajęć: od 8.00 do 12.00

Miejsce:  szkolenie barista organizowane jest tylko w Warszawie.

Grupa:  4-8 osób

Cena: 890zł (cena całkowita, Szkoła nie pobiera żadnych dodatkowych opłat).

Materiały:  każdy z uczestników w cenie szkolenia otrzymuje autorskie materiały szkoleniowe.

 

Wykładowca:  Arkadiusz Domurad jest trenerem baristów z 9-cio letnim doświadczeniem. Na swoim koncie  posiada ponad 1200 wyszkolonych kursantów; wśród których znajdujemy m.in. zwycięzców prestiżowych imprez branżowych, np. zwyciężczyni Olimpiady Kawy 2017 czy zwyciężczyni Sowa Cafe Cup 2016.

Swoją pasją do kawy zaraża innych, przy jednoczesnym dopracowywaniu własnego warsztatu.

Arkadiusz ma na swoim koncie również liczne tytuły, między innymi: Vice Mistrza Polski Baristów 2016, czy II Vice mistrza Polski Latte Art 2016.

 

Zakres szkolenia:  szczegóły w zakładce program.

Certyfikat: uczestnik po zdaniu egzaminu otrzymuje Certyfikat  w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.

Egzamin: praktyczny i teoretyczny (możliwość nielimitowanych "poprawek", bez żadnych dodatkowych opłat).

 

Dla kogo:

- osoby bez doświadczenia chcące rozpocząć pracę w kawiarni;

- osoby posiadające podstawowe umiejętności pracy baristy;

- osoby mające podstawowe informacje na temat owocu kawowca.

 

Cel:

- kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni;

- pozyskanie informacji na temat uprawy owocu kawowca - zielonego ziarna,

- nauka przygotowywania kaw czarnych metodami przelewowym, tj. drip, chemex, aeropress etc.;

- opanowanie 3 podstawowych wzorów na kawie tj. serce, rozeta, tulipan - technika latte art;

- pozyskanie wiedzy na temat prawidłowej sprzedaży w pracy w segmencie HoReCa - techniki sprzedaży.

 

Atuty:

- kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni;

- szkoła baristów należąca do Speciality Coffee Association;

- dwu-etapowy egzamin, którego pozytywny wynik upoważnia do zdobycia międzynarodowego

  certyfikatu;

- każdy kurs w naszej szkole uwzględnia praktyczny warsztat z palenia kawy;

- rozbudowany moduł – Techniki Sprzedaży.

 

Szkolenie organizowane jest we współpracy z Story Coffee Roasters i HorArt HoReCa Academy Poland.