ul. Ratuszowa 11, 03-450 Warszawa
Sekretariat pokój 108
Poniedziałek - Piątek 9:00 - 16:00
TEL. 505 052 231
Najbliższe terminy
Szkolenie Sommelierskie
Opis szkolenia
Czas trwania: 2 dni – 16 godzin
Godziny zajęć: 9.00-17.00
Miejsce: szkolenie sommelierskie organizowane jest tylko w Warszawie
Cena: 790zł
W cenie szkolenia:
-menu skomponowane pod degustację wina,
-14 win degustacyjnych,
-deska serów,
-deska wędlin,
Zakres szkolenia: szczegóły w zakładce program kursu.
Grupa: 3-12 osób
Certyfikat: uczestnik otrzymuje Certyfikat w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.
Płatności:
W celu rezerwacji miejsca na szkoleniu wymagana jest wpłata zaliczki 200zł
Trener: Arkadiusz Kurowski. Więcej o naszej kadrze w zakładce nasza kadra.
Partnerem szkolenia jest HorArt HoReCa Academy Poland oraz restauracja Centrum Zarządzania Światem.
Zawód sommeliera jest obecnie bardzo ceniony. Stale wzrasta liczba hoteli i restauracji, poszukujących specjalistów w tej dziedzinie. Na rynku pracy brakuje wykwalifikowanych sommelierów. Nie będzie przesadą stwierdzenie, że są oni rozchwytywani.
Kim właściwie jest sommelier? To znawca wina – osoba, dla której świat wina nie ma tajemnic. Sommelier zna wielowiekową historię tego trunku, tajniki produkcji, winiarskie regiony, marki i roczniki wina. Bazując na swojej wiedzy potrafi doradzić wybór właściwego wina, zaprezentować je i połączyć z odpowiednią potrawą w taki sposób, by stworzyć prawdziwe dzieło sztuki.