ul. Ratuszowa 11, 03-450 Warszawa
Sekretariat pokój 108
Poniedziałek - Piątek 9:00 - 16:00

TEL. 505 052 231   

KONTAKT GALERIA KURSY DLA BEZROBOTNYCHO NAS W MEDIACH
NASZA KADRA

Szkolenie Sommelierskie

Opis szkolenia
 

Czas trwania: 2 dni – 16 godzin

 

Godziny zajęć: 8.00-16.00

 

Miejsce: szkolenie sommelierskie organizowane jest tylko w Warszawie

 

Cena:  790zł

W cenie szkolenia dla każdego uczestnika:

-menu degustacyjne (6 dań) przygotowane przez restaurację Bistro pod Sowami (szczegółowy opis w   

  programie kursu),

-14 win degustacyjnych (szczegółowy wykaz w programie kursu),

-deska serów własnego wyrobu (przygotowane przez Bistro pod Sowami),

-deska wędlin własnego wyrobu (przygotowana przez Bistro pod Sowami),

-woda Perrier.

 

Zakres szkolenia:  szczegóły w zakładce program kursu.

 

Grupa:  3-12 osób

 

Certyfikat: uczestnik otrzymuje Certyfikat  w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.

 

Płatności:

W celu rezerwacji miejsca na szkoleniu wymagana jest wpłata zaliczki 200zł

 

Wykładowca:  Arkadiusz Kurowski – sommelier we francuskiej restauracji Chłodna 15 by Wilamowski. Więcej o naszej kadrze w zakładce nasza kadra.

 

Partnerem szkolenia jest restauracja Bistro pod Sowami.

 

 

 

Zawód sommeliera jest obecnie bardzo ceniony. Stale wzrasta liczba hoteli i restauracji, poszukujących specjalistów w tej dziedzinie. Na rynku pracy brakuje wykwalifikowanych sommelierów. Nie będzie przesadą stwierdzenie, że są oni rozchwytywani.

 

Kim właściwie jest sommelier? To znawca wina – osoba, dla której świat wina nie ma tajemnic. Sommelier zna wielowiekową historię tego trunku, tajniki produkcji, winiarskie regiony, marki i roczniki wina. Bazując na swojej wiedzy potrafi doradzić wybór właściwego wina, zaprezentować je i połączyć z odpowiednią potrawą w taki sposób, by stworzyć prawdziwe dzieło sztuki.