Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Nasza kadra

Kadra

Związany z Warszawą i Krakowem. Studiował prawo na Uniwersytecie Jagiellońskim. Pasjonat i koneser whisky. Promuje kulturę spożywania wysokogatunkowych trunków. Współautor książki "Alkohole w Polsce i na świecie - przewodnik barmana". Doradca, konsultant i szkoleniowiec z zakresu wysokogatunkowych alkoholi. Uczestnik wielu branżowych szkoleń i festiwali, organizowanych w Polsce i na świecie. Poza whisky, którą kolekcjonuje, głównym obszarem jego zainteresowań są polskie jakościowe alkohole niszowych producentów.

W styczniu 2009 roku założył Ogólnopolską Szkołę Barmanów.

Magister filologii polskiej. Karierę początkującego dziennikarza porzucił dla branży gastronomicznej, z którą związał się już na studiach. Jednak umiejętności zdobyte w tamtym czasie i zamiłowanie do pióra wykorzystuje pisząc liczne teksty o tematyce alkoholowej do gazet branżowych (m.in. Moje Gotowanie, Magazyn Kuchnia, Nowości Gastronomiczne). Współautor i redaktor książki „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana”.

Pracę za barem zaczynał od okazjonalnej pracy na eventach, następnie przyszła pora na pełny etat. Dzięki swojej skrupulatność i profesjonalnemu podejściu szybko awansował na stanowisko kierownika baru, a następnie menedżera.

Urodzony w 1977 r., z wykształcenia ekonomista. Na stanowiskach menadżerskich w gastronomii pracuje od 2006 r. Wcześniej doświadczenie na kierowniczych stanowiskach zdobywał w dużych firmach zajmujących się dietetyką sportową i suplementacją. W latach 2007-2013 prowadził jako general manager restaurację na warszawskiej Ochocie.

Od 2010 roku pracuje na zlecenia inwestorów otwierających lokale gastronomiczne w Warszawie i na Pomorzu. Pomaga otwierać lokale gastronomiczne i reaktywować już istniejące, wprowadzać odpowiednie standardy, przeprowadza szkolenia baristyczne i kelnerskie dla obsługi lokali (zarówno nowych jak i tych już funkcjonujących).

Związany z gastronomia od 2007 roku. Choć miała to być praca jedynie "na chwilę", został dłużej. Próbował ucieczki na pełen etat od 8 do 16 z wolnymi weekendami, jednak to zdecydowanie nie dla niego. W swojej dotychczasowej karierze pracował w klubach, koktajl-barach, champagne-barach, klubach sezonowych na plaży, barach restauracyjnych, na weselach, eventach oraz pełnił funkcje kierownicze w jednej z najprężniej rozwijających się firm gastronomicznych w Polsce.

Kieruje naszym biurem od 2016 roku. Pochodzi z Pomorza, w Warszawie studiowała na wydziale żywienia SGGW, gdzie planuje kontynuować edukację. Jak cały nasz zespół również wywodzi się z „gastronomii” – pracowała jako kelnerka i menadżerka. Choć zrezygnowała z pracy na pierwszej linii frontu na rzecz pracy biurowej, często przyznaje, że brakuje jej nieraz porządnej „tabaki”.

Nigdy nie czuł się dobrze w typowej pracy „za biurkiem", uwielbia kontakt z ludźmi i dlatego praca w gastronomii przynosi mu olbrzymią satysfakcję. Zaczynał jako barman, zgłębiając wiedzę o alkoholach mocnych i tajnikach miksologii. Pracował jako manager i sommelier w znanych warszawskich restauracjach. Poważną przygodę z winem rozpoczął w 2012 roku. Od pięciu lat jest szkoleniowcem Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów.

Przygodę z gastronomią i barmaństwem rozpoczął pięć lat temu w jednej z łódzkich restauracji. Chęć ciągłego rozwoju zaprowadziła go do Warszawy, gdzie zdobywał doświadczenie w najlepszych lokalach. Poznał uroki pracy na różnych stanowiskach, od barmana po menadżera baru, jednak swoją prawdziwą enklawę odnalazł za barem pierwszego steampunkowego koktajlbaru w stolicy.

Pochodzi z Warszawy. Studiował inżynierię produkcji, jednak w trakcie nauki pasja do miksologii pochłonęła go na tyle, że przerwał studia i całkowicie poświęcił się barmaństwu i gastronomii. Skrzydła rozwinął w warszawskich lokalach Bazar i Bistro pod Sowami, gdzie szybko został szefem baru. Obecnie pracuje w słynnym warszawskim koktajl-barze Kita Koguta.

II Vice Mistrzyni Polski Latte Art 2020, w branży kawowej od 2014 roku - Na swoim koncie ma również starty w Mistrzostwach Polski Barista, IV miejsce Mistrzostw Polski Latte Art 2017, zwycięstwo i II miejsce w Przemyskim Pucharze Latte Art (‘19 ‘18) oraz zwycięstwo zawodach Mini Meets Art 2019 na Podlasiu. Otwarta na nowe doświadczenia, z dużym dystansem do siebie i otoczenia.

W branży kawowej od 2012 roku, Na swoim koncie ma udział w Mistrzostwach Polski Baristów i innych kawowych zawodach. W życiu codziennym nie rozstaje się z kawą na krok. Mieszanka profesjonalizmu, ambicji oraz kreatywności i żartów wysokich lotów. Barista niemal doskonały, oaza spokoju. Ciężką pracą nieustannie dąży do osiągnięcia swoich celów.

Sport towarzyszył mu od dziecka. W przeszłości trenował piłkę nożną. Jednak od kiedy zetknął się ze sztuką flair, to ona porwała go na dobre. Sześć lat treningów zaowocowało startami w 32 konkursach w 5 krajach. Zwyciężył w 8 z nich, 7 razy zdobył nagrodę za najlepszy koktajl, 14 razy stawał na podium.

Wychowywał się w Wojcieszkowie, od 5 lat mieszka w Warszawie. Flair trenuje 7 lat. Brał udział w 52 konkursach, w 12 krajach, na 3 kontynentach. Wykładowca i organizator szkoleń flair w Warszawie. Wykładowca Masterclass Flair & Mixology w Peru w 2019.

Urodzony w 1994 r. w Jeleniej Górze. Ukończył technikum gastronomiczne z tytułem technik organizacji usług gastronomicznych oraz studia na Wyższej Szkole Karkonoskiej w Jeleniej Górze na kierunku administracja i zarządzanie zasobami biurowymi. Na stanowiskach menadżerskich w gastronomii pracuje od 2017 r., jednak doświadczenie i wiedzę, składające się na obecne kompetencje, zaczął zdobywać już na praktykach zawodowych w 2011 r.

Z gastronomią związany od 2011 roku. Przygodę z branżą zaczynał w Zakopanem w filii popularnej krakowskiej klubo-kawiarni Loża. Przez następne 8 lat podróżował, mieszkał i pracował w wielu miejscach w Polsce i za granicą. Pozwoliło mu to na nabranie przekrojowego doświadczenia, od obleganych klubów, gdzie kluczowe jest tempo pracy, po kameralne koktajl-bary. Dzięki pracy w różnych miejscach zyskał także szeroką perspektywę na kulturę koktajlową. Nie uznaje barmaństwa „na pół gwizdka”, wiązał się zawsze z ambitnymi, wymagającymi miejscami, stale podnosząc sobie poprzeczkę i angażując się całkowicie – jak sam mawia, praca bywa jego drugim domem.

Napisali o nas