Czekaj...
Temat: Historia wódki i marki Żubrówka z degustacją
Termin: 9 kwietnia 2021
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 3-4 godziny
Cena: 290 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Michał Stasiak - barman z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży. Michał jest oficjalnym przedstawicielem Żubrówki Bison Grass i Żubrówki Czarnej na polskim rynku.
Michał od kilkunastu lat jest aktywnym barmanem, związanym z branżą gastronomiczną. Swoje doświadczenie zdobywał w licznych lokalach niemal w całej Polsce, gdzie rozwijał swoją wiedzę na temat towaroznawstwa i miksologii. W trakcie swojej kariery z powodzeniem brał też udział w wielu konkursach barmańskich organizowanych przez światowe marki alkoholowe. Zajmował w nich wielokrotnie miejsca na podium.
Opis:
Historia wódki i marki Żubrówka z degustacją.
a) Historia alkoholu (destylacja)
b) Jak wódka trafiła do Polski?
c) Historia marki Żubrówka
d) Proces produkcji Żubrówki Bison Grass
e) Proces produkcji Żubrówki Czarnej
f) Warianty leżakowane Żubrówki Czarnej
Wszystko jest przeplecione degustacją produktów: Żubrówka Bison Grass, Żubrówka Czarna, Żubrówka Czarna leżakowana w beczkach z Dębu oraz Żubrówka Czarna leżakowana w beczkach z Jesionu.