Czekaj...
Temat: DRAGMA – pierwszy polski rzemieślniczy wermut
Termin: 9 listopada 2022
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 3 godziny
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący: Konrad Lasota i Patryk Biadacz
Opis:
Szczypta przekory. To ona decyduje o tym, jak smakuje życie. To ona stoi za wielkimi wynalazkami, wspaniałymi odkryciami i niezapomnianymi przygodami. Dlatego właśnie powstała DRAGMA –z przekory. By przy kieliszku dobrego wermutu celebrować jej wyzwalającą, twórczą moc. Wystarczyło, by ktoś powiedział:
-Ale jak to, polski, rzemieślniczy, rocznikowy wermut?!
a) Przekorna historia wermutu – z apteki do koktajlbaru
b) O Polakach, którzy pili i tworzyli wermuty 200 lat przed tym zanim Carpano o tym w ogóle pomyślał…
c) „My name is Józef, Józef z Pułtuska” – o tym jak Polacy nauczyli Jamesa Bonda i innych łączyć wódkę z wermutem, czyli polska historia Vodka Martini
d) DRAGMA – informacje o producencie, pierwszej edycji - 2022, zespole
e) DRAGMA wermut biały extra dry – informacje techniczne i degustacja
f) DRAGMA wermut czerwony słodki – informacje techniczne i degustacja
g) DRAGMA i koktajle klasyczne – warsztat
h) DRAGMA i autorskie kompozycje - warsztat