Czekaj...
Pochodzący z Katowic. W gastronomii pracuje od 2015 roku. Przygodę z branżą barową zaczął od kursu barmańskiego I-go stopnia w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów. Doświadczenie zdobywał w Rybniku, nie tylko na stanowisku barmana, ale także szefa baru, menadżera i współtwórcy projektu beachbaru nad zalewem rybnickim. Nieposkromiona chęć nauki i rozwoju zaprowadziła go w końcu do Warszawy, gdzie związał się z czołowym koktajlbarem Kita Koguta.
Finalista konkursu Pravda The True Challenge z 2019 roku i Botucal Ritual Serve z 2022 roku.
Obecnie pracuje w Moxo, koncepcie łączącym ekskluzywną restaurację z klubem, znajdującym się w modnych przestrzeniach Fabryki Norblina. Miksologiczne zacięcie Mateusza zawsze idzie w parze z fantazją i uśmiechem, a potężna dawka pozytywnej energia sprawia, że utrzymuje hospitality na najwyższym poziomie.
Hobbystycznie iluzjonista i pasjonat militariów. W wolnym czasie przerabia obuwie i tworzy infografiki. Jego 3 ulubione rzeczy w życiu to seria filmów James Bond, koktajl The Last Word na mezcalu i wermut Martini Ambrato.