Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Nasza kadra

Kadra

Związany z Warszawą i Krakowem. Studiował prawo na Uniwersytecie Jagiellońskim. Pasjonat i koneser whisky. Promuje kulturę spożywania wysokogatunkowych trunków. Współautor książki "Alkohole w Polsce i na świecie - przewodnik barmana". Doradca, konsultant i szkoleniowiec z zakresu wysokogatunkowych alkoholi. Uczestnik wielu branżowych szkoleń i festiwali, organizowanych w Polsce i na świecie. Poza whisky, którą kolekcjonuje, głównym obszarem jego zainteresowań są polskie jakościowe alkohole niszowych producentów.

W styczniu 2009 roku założył Ogólnopolską Szkołę Barmanów.

Magister filologii polskiej. Karierę początkującego dziennikarza porzucił dla branży gastronomicznej, z którą związał się już na studiach. Jednak umiejętności zdobyte w tamtym czasie i zamiłowanie do pióra wykorzystuje pisząc liczne teksty o tematyce alkoholowej do gazet branżowych (m.in. Moje Gotowanie, Magazyn Kuchnia, Nowości Gastronomiczne). Współautor i redaktor książki „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana”.

Pracę za barem zaczynał od okazjonalnej pracy na eventach, następnie przyszła pora na pełny etat. Dzięki swojej skrupulatność i profesjonalnemu podejściu szybko awansował na stanowisko kierownika baru, a następnie menedżera.

Urodzony w 1977 r., z wykształcenia ekonomista. Na stanowiskach menadżerskich w gastronomii pracuje od 2006 r. Wcześniej doświadczenie na kierowniczych stanowiskach zdobywał w dużych firmach zajmujących się dietetyką sportową i suplementacją. W latach 2007-2013 prowadził jako general manager restaurację na warszawskiej Ochocie.

Od 2010 roku pracuje na zlecenia inwestorów otwierających lokale gastronomiczne w Warszawie i na Pomorzu. Pomaga otwierać lokale gastronomiczne i reaktywować już istniejące, wprowadzać odpowiednie standardy, przeprowadza szkolenia baristyczne i kelnerskie dla obsługi lokali (zarówno nowych jak i tych już funkcjonujących).

Związany z gastronomia od 2007 roku. Choć miała to być praca jedynie "na chwilę", został dłużej. Próbował ucieczki na pełen etat od 8 do 16 z wolnymi weekendami, jednak to zdecydowanie nie dla niego. W swojej dotychczasowej karierze pracował w klubach, koktajl-barach, champagne-barach, klubach sezonowych na plaży, barach restauracyjnych, na weselach, eventach oraz pełnił funkcje kierownicze w jednej z najprężniej rozwijających się firm gastronomicznych w Polsce.

Kieruje naszym biurem od 2016 roku. Pochodzi z Pomorza, w Warszawie studiowała na wydziale żywienia SGGW, gdzie planuje kontynuować edukację. Jak cały nasz zespół również wywodzi się z „gastronomii” – pracowała jako kelnerka i menadżerka. Choć zrezygnowała z pracy na pierwszej linii frontu na rzecz pracy biurowej, często przyznaje, że brakuje jej nieraz porządnej „tabaki”.

Jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w naszym kraju. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Nieustannie podnosi swoje kwalifikacje, osiągając nowe tytuły i certyfikaty, swoją pasję zamienił w pracę, a pracę w pasję. Może pochwalić się takimi osiągnięciami, jak: Sommelier roku 2022 AIG Prix Sommelie, przyznawany przez Académie Internationale de la Gastronomie, certyfikat Court of Master Sommelier na poziomie Advanced, rozpoczęty w Grecji, a ukończony w Austrii, czy Wine & Spirit Education Trust na poziomie Advanced.

Przygodę z gastronomią i barmaństwem rozpoczął pięć lat temu w jednej z łódzkich restauracji. Chęć ciągłego rozwoju zaprowadziła go do Warszawy, gdzie zdobywał doświadczenie w najlepszych lokalach. Poznał uroki pracy na różnych stanowiskach, od barmana po menadżera baru, jednak swoją prawdziwą enklawę odnalazł za barem pierwszego steampunkowego koktajlbaru w stolicy.

Pochodzi z Warszawy. Studiował inżynierię produkcji, jednak w trakcie nauki pasja do miksologii pochłonęła go na tyle, że przerwał studia i całkowicie poświęcił się barmaństwu i gastronomii. Skrzydła rozwinął w warszawskich lokalach Bazar i Bistro pod Sowami, gdzie szybko został szefem baru. Obecnie pracuje w słynnym warszawskim koktajl-barze Kita Koguta.

Sport towarzyszył mu od dziecka. W przeszłości trenował piłkę nożną. Jednak od kiedy zetknął się ze sztuką flair, to ona porwała go na dobre. Sześć lat treningów zaowocowało startami w 32 konkursach w 5 krajach. Zwyciężył w 8 z nich, 7 razy zdobył nagrodę za najlepszy koktajl, 14 razy stawał na podium.

Wychowywał się w Wojcieszkowie, od 5 lat mieszka w Warszawie. Flair trenuje 7 lat. Brał udział w 52 konkursach, w 12 krajach, na 3 kontynentach. Wykładowca i organizator szkoleń flair w Warszawie. Wykładowca Masterclass Flair & Mixology w Peru w 2019.

Urodzony w 1994 r. w Jeleniej Górze. Ukończył technikum gastronomiczne z tytułem technik organizacji usług gastronomicznych oraz studia na Wyższej Szkole Karkonoskiej w Jeleniej Górze na kierunku administracja i zarządzanie zasobami biurowymi. Na stanowiskach menadżerskich w gastronomii pracuje od 2017 r., jednak doświadczenie i wiedzę, składające się na obecne kompetencje, zaczął zdobywać już na praktykach zawodowych w 2011 r.

Z wykształcenia krytyczka sztuki, ale to gastronomia stała się jej sposobem na życie. Związana z Toruniem, Bydgoszczą i Warszawą. W branży pracuje od 10 lat, a stanowiska menadżerskie piastuje od 2017 r.

Przez ostatnie lata pracowała jako manager i event manager w najpopularniejszych restauracjach w województwie kujawsko-pomorskim, zarządzała między innymi pionem gastronomicznym w Bydgoskim Bohema Hotel & Spa 5*.

Delia pracuje w branży kaw specialty od prawie 10 lat, a przyciągnęła ją do niej fascynacja samym produktem. Początkowo piła herbatę, ale pewnego dnia, będąc z przyjaciółką w renomowanej kawiarni w Bukareszcie, zamówiła kawę z mlekiem i była zaskoczona tym, jak słodka i pyszna była. To doświadczenie rozpaliło w niej ciekawość i skłoniło do głębszego poznania świata kawy.

Z gastronomią związany od 2011 roku. Przygodę z branżą zaczynał w Zakopanem w filii popularnej krakowskiej klubo-kawiarni Loża. Przez następne 8 lat podróżował, mieszkał i pracował w wielu miejscach w Polsce i za granicą. Pozwoliło mu to na nabranie przekrojowego doświadczenia, od obleganych klubów, gdzie kluczowe jest tempo pracy, po kameralne koktajl-bary. Dzięki pracy w różnych miejscach zyskał także szeroką perspektywę na kulturę koktajlową. Nie uznaje barmaństwa „na pół gwizdka”, wiązał się zawsze z ambitnymi, wymagającymi miejscami, stale podnosząc sobie poprzeczkę i angażując się całkowicie – jak sam mawia, praca bywa jego drugim domem.

W branży od 2010 roku. Doświadczenie zdobywał w polskich jak i zagranicznych kawiarniach i palarniach obejmując stanowiska managerskie i head baristy. Mistrz Polski Aeropress 2012. W latach 2018 - 2020 koordynator w organizacji Speciality Coffee Association of Poland. Na co dzień promuje kawę najwyższej jakości prowadząc firmę eventową. Trener baristów od 2017 roku.

Pochodzący z Katowic. W gastronomii pracuje od 2015 roku. Przygodę z branżą barową zaczął od kursu barmańskiego I-go stopnia w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów. Doświadczenie zdobywał w Rybniku, nie tylko na stanowisku barmana, ale także szefa baru, menadżera i współtwórcy projektu beachbaru nad zalewem rybnickim. Nieposkromiona chęć nauki i rozwoju zaprowadziła go w końcu do Warszawy, gdzie związał się z czołowym koktajlbarem Kita Koguta.

Jeżeli chcielibyście odwiedzić nasze biuro i centrum szkoleniowe, przywita Was właśnie Patrycja. Najczęściej ona również odpowiada na wszystkie wasze pytania telefonicznie i mailowo, przyjmuje zapisy i dopełnia wszystkich formalności. W Ogólnopolskiej Szkole Barmanów pracuje od 2022 roku.

Pochodzi z Ukrainy, mieszka w Polsce od 8 lat. Przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczął już w szkole. Ukończył dwie szkoły o profilu kucharskim. Jednak to barmaństwo stało się jego największą pasją. Jako barman pracuje już od ponad 12 lat. Swoje miejsce w Polsce odnalazł w Warszawie.

Kawą zajmuje się od 10 lat. Zaczynał od stanowiska baristy, stopniowo awansując do head baristy i menadżera kawiarni. 6 lat spędził prowadząc szkolenia i organizując eventy w najstarszej palarni kawy w Polsce. W pracy ceni sobie profesjonalizm i obsługę gości na najwyższym poziomie. Dba o to, żeby każda kawa smakowała najlepiej jak tylko się da. Uczestnik zawodów Aeropress oraz Cup Tasters. Ukończył szkolenia SCA w modułach Barista, Brewing oraz Sensory. Po odwiedzeniu plantacji kawy w Hondurasie i Gwatemali za swój życiowy cel stawia sobie rozwój kawowej kultury w Polsce.

Związany z gastronomią od 2018 roku. Pochodzi z Warki, aktualnie mieszka w Warszawie. Przygodę z branżą zaczynał w czterogwiazdkowym Hotelu Sielanka nad Pilicą, od kilku lat pracuje w warszawskiej Kicie Koguta. Od 2021 roku bierze udział w tworzeniu konkursu "Kinley Mixology Club". Jeden z uczestników programu barmańskiego "TOP10 Stars of Bombay". Fascynuje się barwną kulturą tiki, miłośnik składników "home made" i zasady „no waste”. Drugą największą pasją Dawida jest muzyka. Od wielu lat gra na saksofonie, jest prezesem małej orkiestry Moderato z Warki, z którą odbywa podróże po standardach jazzowych i świecie muzyki filmowej.

Prowadzi Kancelarię Adwokacką w Gdyni, członek Pomorskiej Izby Adwokackiej w Gdańsku, ukończyła studia prawnicze na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II w Lublinie.

Prowadzona przez nią Kancelaria Adwokacka działa na rynku od ponad 6 lat. Zajmuje się zarówno obsługą osób fizycznych, jak i przedsiębiorców.

Kancelaria specjalizuje się zwłaszcza w pomocy prawnej podmiotom z branży gastronomicznej - restauracjom, firmom cateringowym, salom weselnym, podmiotom działającym na rynku sprzedaży alkoholu.

Napisali o nas