Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Nasza kadra

Tomasz Sobieraj

Związany z gastronomia od 2007 roku. Choć miała to być praca jedynie "na chwilę", został dłużej. Próbował ucieczki na pełen etat od 8 do 16 z wolnymi weekendami, jednak to zdecydowanie nie dla niego. W swojej dotychczasowej karierze pracował w klubach, koktajl-barach, champagne-barach, klubach sezonowych na plaży, barach restauracyjnych, na weselach, eventach oraz pełnił funkcje kierownicze w jednej z najprężniej rozwijających się firm gastronomicznych w Polsce.

Gastronomia to jego branża, praca i pasja. Cechuje go ciekawość, nie zadowala się łatwymi odpowiedziami. Uwielbia w pracy połączenie psychologii, technik kulinarnych i... nauki ścisłej. Jeśli nie wiesz czemu może służyć sól w koktajlach lub czy styl wstrząsania ma istotne znaczenie, on chętnie to wyjaśni.

Studiował weterynarię, socjologię i ekonomię. Być może któryś z tych kierunków by skończył… gdyby miał czas. Projektuje i planuje zbudować własny dom z kontenerów. Lubi podróżować bez szczególnego planu, trenuje sztuki walki, a jeśli znajdzie chwilę lubi czytać przy szklance doskonałego Old Fashioned.

Napisali o nas