Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Nasza kadra

Arkadiusz Kurowski

Nigdy nie czuł się dobrze w typowej pracy „za biurkiem", uwielbia kontakt z ludźmi i dlatego praca w gastronomii przynosi mu olbrzymią satysfakcję. Zaczynał jako barman, zgłębiając wiedzę o alkoholach mocnych i tajnikach miksologii. Pracował jako manager i sommelier w znanych warszawskich restauracjach. Poważną przygodę z winem rozpoczął w 2012 roku. Od sześciu lat jest szkoleniowcem Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów.

Doświadczenie zdobywał w najlepszych Angielskich restauracjach takich jak: 67 Pall Mall, Hide czy Dinner by Heston Blumenthal. Wiedzę szlifował podczas podróży po Francji, Hiszpanii, Austrii, Węgrzech i wielu innych krajach winiarskich, gdzie odwiedzał czołowe winnice najsłynniejszych producentów tego trunku.

Arek jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz posiada dyplomy najbardziej prestiżowych uczelni, tj. Wine & Spirit Education Trust, Court of Master Sommelier, ASI Diploma. W 2021 roku został wicemistrzem polski Sommelierów a w 2022 został okrzyknięty Sommelierem roku przez Międzynarodową akademie Gastronomiczną w Polsce.

Napisali o nas