Czekaj...
Czas trwania: 2 dni – 16 godzin.
Godziny zajęć: 9.00-17.00
Miejsce: szkolenie sommelierskie organizowane jest tylko w Warszawie. W Centrum szkoleniowym Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów ul. Jagiellońska 58 lokal 128A.
Tryb szkolenia:
Szkolenie sommelierskie organizowane jest w dwóch trybach:
● tygodniowym
● weekendowym
Cena: 890 zł.
W cenie szkolenia:
Płatności: w celu rezerwacji miejsca na szkoleniu wymagana jest wpłata zaliczki 200zł. Do momentu wpłaty zaliczki, zapis na szkolenie traktowany jest jako zapis wstępny (nie gwarantuje rezerwacji miejsca na konkretny termin).
Wykładowcy: Arkadiusz Kurowski
Zakres szkolenia: jest to szkolenie wprowadzające w świat wina.
Szczegóły w zakładce program.
Certyfikat: uczestnik otrzymuje Certyfikat w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.
Zajęcia dodatkowe: każdy absolwent szkolenia w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów ma prawo bezpłatnie uczestniczyć w organizowanych regularnie przez szkołę Warsztatach tematycznych.
Krótki opis kursu:
Kurs sommelierski jest szkoleniem wprowadzającym w świat wina. Przeznaczonym dla pracowników branży gastronomiczno-hotelarskiej pragnących zwiększyć swoją wiedzę i umiejętności. Jest to także kurs dla każdego, kto interesują się winem i chce poszerzyć swoją perspektywę.
Przez dwa dni na szkoleniu degustujemy 14 starannie dobranych win z całego świata. Kurs obejmuje także zestaw przekąsek degustacyjnych, które są starannie dobrane z proponowanymi winami. Dzięki temu na zajęciach uczymy się w praktyce, a nie tylko w teorii łączyć wino z potrawami (tzw. wine pairing).
Wiedza teoretyczna na szkoleniu przekazywana jest w prosty, zrozumiały i usystematyzowany sposób. Dzięki temu osoby początkujące nierzadko przerażone setkami nazwy regionów/szczepów/apelacji ,które występują w niezwykle różnorodnym świecie wina, będą się łatwiej odnajdywać w tej trudnej, ale zarazem fascynującej tematyce.
Partnerem szkolenia jest HorArt HoReCa Academy Poland.