Czekaj...
Temat: Koktele - czyli korzenie polskiego barmaństwa
Termin: 7 listopada 2022
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 3-4 godziny
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Bartosz Paluszkiewicz - w branży gastronomicznej od ponad dekady. Autorytet w dziedzinie historii polskiego barmaństwa, sprzętu barmańskiego oraz przedwojennej polskiej gastronomi. Dwukrotny prelegent na scenie głównej Better Baru. Autor kilkunastu artykułów. Twórca i autor strony Przedwojenne restauracje, bary i kawiarnie na FB. W listopadzie ukaże się jego książka Warszawskie przedwojenne restauracje, bary i kawiarni.
Opis:
Koktele - czyli korzenie polskiego barmaństwa.
I. Historia sprzętu barmańskiego.
II. XIX wiek i napoje amerykańskie w Warszawie i nie tylko.
III. Początek XX wieku i bufet zamienia się w bar.
IV. Okres międzywojenny i złota era polskiego barmaństwa.
V. Polskie poradniki barmańskie.