Czekaj...
Temat: Poznaj whisky Single Malt z John Dewar & Sons Collection
Termin: 1 marca 2023
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Patryk Kowalski - 16 lat doświadczenia w branży F&B na stanowiskach: barman, manager, bar consultant, restaurator.
Laureat wielu prestiżowych krajowych i zagranicznych konkursów barmańskich. Współwłaściciel cocktail baru Woda Ognista (2016-2020). Doświadczony trener i ambasador prestiżowych projektów szkoleniowych w segmencie HoReCa. Członek kapituły The World's 50 Best Bars.
Podczas ponad 15 letniej kariery w branży alkoholowej zwiedził ponad 30 krajów oraz poznawał tajniki produkcji alkoholu odwiedzając min. destylarnie whisky w Szkocji i USA, ginów w Wielkiej Brytanii i Holandii, wódek w Polsce, Rosji i Szwecji, wermutów we Włoszech czy koniaków we Francji.
Pasjonat kultury cocktailowej i historii.
Opis:
"Poznaj whisky Single Malt z John Dewar & Sons Collection"
- Wprowadzenie do kategorii szkockiej whisky
- Single Malt Scotch VS Blended Scotch
- Historia i produkcja whisky: Aberfeldy, Craigellachie, Royal Brackla, Aultmore
- Degustacja
- Q&A