Czekaj...
Temat: Wermut i jego znaczenie w świecie koktajli
Termin: 17 maja 2023
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 3 godziny
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Piotr Kujawiak – barman z ponad dziesięcioletnim stażem, który doświadczenie zdobywał w barach w Polsce oraz Wielkiej Brytanii. W swojej karierze zawsze stawiał na rozwój swoich pasji i umiejętności, co skutkowało udziałem w wielu konkursach barmańskich.
Pracował w klubach, barach koktajlowych, hotelowych a nawet w barze na wyścigach konnych. Od kilku lat pracuje również jako szkoleniowiec, gdzie ma ogromną przyjemność przekazywać wiedzę i umiejętności młodym adeptom sztuki barmańskiej. Od tego roku również ambasador marek Angostura, Cucielo, Portobello i Stumbras w Polsce.
Prywatnie - dumny sosnowiczanin, fan dobrego humoru, gotowania, gastro turystyki oraz pasjonat świata alkoholi.
Opis:
Wermut i jego znaczenie w świecie koktajli.
Odkryj świat wyjątkowej kategorii alkoholi, która od lat połączona jest ze światem koktajli. Podczas szkolenia dowiesz się zarówno czym jest wermut, jak jest produkowany i czym wyróżnia się Vermouth di Torino. Poruszymy również kwestię jaki był wpływ wermutów na światową kulturę koktajlową. Podczas warsztatów będzie przeprowadzona degustacja wermutów Cucielo w trzech odsłonach oraz koktajli na ich bazie.