Czekaj...
Temat: How 60 hands make a simply perfect tequila
Termin: 18 października 2023
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Paweł Hyba
Początkowo praca za barem miała być dla niego formą dorobienia pieniędzy podczas studiów, ale szybko przerodziła się w pasję, która trwa do dziś. Swoją przygodę rozpoczął kursem barmańskim, a pierwsze szlify barowe zdobywał przez trzy lata w swoich rodzinnych Tychach. Po wyjeździe do stołecznego miasta pracował i prowadził topowe koktajlbary.
Paweł jest laureatem oraz finalistą wielu prestiżowych konkursów barmańskich. Uwielbia tworzyć nowe koktajle i zaskakiwać swoich gości oryginalnymi smakami.
Od ponad dwóch lat obejmował stanowisko ambasadora całego portfolio Bacardi - Martini, gdzie dzieli się swoją ponad 12 letnią zdobyta wiedzą.
Aktualnie od tego roku zajmuje stanowisko Premium White Spirit Ambasadora – gdzie opiekuje się takimi markami jak Patron, Bombay, Grey Goose i St-Germain.
Prywatnie wielki fan jedzenia i podróży – nie tylko tych do destylarnii 😉
Opis:
"How 60 hands make a simply perfect tequila"
Podczas warsztatów opowiem o tym jak powstała tequila, czym różni się od siebie i jak się ją kategoryzuje. Dowiemy się, dlaczego Patron zasłużył na miano super premium tequili i pokażę jak wygląda proces produkcji krok po kroku.
Sprawdzimy jaki wpływ ma beczka w produkcji tequili patron - i jak ważne jest, żeby być unikatowym przy produkcji premium alkoholi.