Czekaj...
Temat: Make the Creativity Bloom – Bombay Sapphire & St-Germain
Termin: 11 stycznia 2024
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny.
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Paweł Hyba
Początkowo praca za barem miała być dla niego formą dorobienia pieniędzy podczas studiów, ale szybko przerodziła się w pasję, która trwa do dziś. Swoją przygodę rozpoczął kursem barmańskim, a pierwsze szlify barowe zdobywał przez trzy lata w swoich rodzinnych Tychach. Po wyjeździe do stołecznego miasta pracował i prowadził topowe koktajlbary.
Paweł jest laureatem oraz finalistą wielu prestiżowych konkursów barmańskich. Uwielbia tworzyć nowe koktajle i zaskakiwać swoich gości oryginalnymi smakami.
Od ponad dwóch lat obejmował stanowisko ambasadora całego portfolio Bacardi - Martini, gdzie dzieli się swoją ponad 12 letnią zdobyta wiedzą.
Aktualnie od tego roku zajmuje stanowisko Premium White Spirit Ambasadora – gdzie opiekuje się takimi markami jak Patron, Bombay, Grey Goose i St-Germain.
Prywatnie wielki fan jedzenia i podróży – nie tylko tych do destylarnii 😉
Opis:
Make the Creativity Bloom – Bombay Sapphire & St-Germain
1) Bombay Sapphire:
- historia ginu
- rodzaje ginów
- historia marki
- degustacja:
1. Bombay Dry
2. Bombay Sapphire
3. Bombay Sapphire Sunset
4. Bombay Premier Cru Murcian Lemon
5. Bombay Presse Mediterranean Lemon
2) St- Germain
- historia I kategorie likierów
- historia I ciekawostki
- degustacja:
1. St-Germain
2. St-Germain Hugo Spritz