Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Warsztaty tematyczne

Opis warsztatu

Temat: Make the Creativity Bloom – Bombay Sapphire & St-Germain

Termin: 11 stycznia 2024

Godzina rozpoczęcia: 18:00

Czas trwania:  około 2 godziny.

Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.

Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa

Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.

Prowadzący: 

Paweł Hyba

Początkowo praca za barem miała być dla niego formą dorobienia pieniędzy podczas studiów, ale szybko przerodziła się w pasję, która trwa do dziś. Swoją przygodę rozpoczął kursem barmańskim, a pierwsze szlify barowe zdobywał przez trzy lata w swoich rodzinnych Tychach. Po wyjeździe do stołecznego miasta pracował i prowadził topowe koktajlbary.

Paweł jest laureatem oraz finalistą wielu prestiżowych konkursów barmańskich. Uwielbia tworzyć nowe koktajle i zaskakiwać swoich gości oryginalnymi smakami.

Od ponad dwóch lat obejmował stanowisko ambasadora całego portfolio Bacardi - Martini, gdzie dzieli się swoją ponad 12 letnią zdobyta wiedzą.

Aktualnie od tego roku zajmuje stanowisko Premium White Spirit Ambasadora – gdzie opiekuje się takimi markami jak Patron, Bombay, Grey Goose i St-Germain.

Prywatnie wielki fan jedzenia i podróży – nie tylko tych do destylarnii 😉

Opis: 

Make the Creativity Bloom – Bombay Sapphire & St-Germain

1) Bombay Sapphire:

- historia ginu

- rodzaje ginów

- historia marki

- degustacja:

1. Bombay Dry
2. Bombay Sapphire
3. Bombay Sapphire Sunset
4. Bombay Premier Cru Murcian Lemon
5. Bombay Presse Mediterranean Lemon


2) St- Germain

- historia I kategorie likierów

- historia I ciekawostki

- degustacja:

1. St-Germain
2. St-Germain Hugo Spritz

 

To nas wyróżnia:

Dzień próbny, ZA DARMO, bez zobowiązań
Czytaj więcej >
Gwarancja braku odwołania
Czytaj więcej >
Giełda pracy dla absolwentów
Czytaj więcej >