Czekaj...
Temat: Aperitivo - why you shouldn't eat on an empty stomach? Warsztaty poświęcone marce Martini.
Termin: 26 marca 2024
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny.
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Dawid Gruszka
Zacznijmy od tego, że w wykształcenia jestem inżynierem budownictwa. Podobnie jak wielu przypadkach swoja pracę za barem zacząłem jako zajęcie na wakacje, żeby dorobić po studiach. Barmaństwo jednak szybko stało się czymś więcej niż tylko sposobem na zarabianie pieniędzy. Wszystko zaczęło się w 2011 r. w kultowym już Cafe Bar Lemon. Przez ponad 12 lat doświadczenia, przeszedłem wszystkie szczeble gastronomicznej drabiny. Zaczynałem od barbecka przez barmana, szefa baru aż do pozycji managerskich. Pracowałem i prowadziłem wiele lokali zarówno restauracji i klubów. W każdym miejscu starałem zarażać barmańską pasją zarówno barmanów jak i kelnerów. W tak bogatej karierze nie mogło zabraknąć udziału w wielu konkursach barmańskich.
Od roku natomiast zajmuję stanowisko Trade Ambasadora w Bacardi - Martini. Dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem z barmanami w całej Polsce.
Prywatnie moja pasją jest siatkówka i gotowanie, przecież każdy lubi dobrze zjeść.
Opis:
Aperitivo - why you shouldn't eat on an empty
stomach?
Podczas warsztatów opowiem Wam zarówno o historii wermutów jak i o ponad 160 letniej historii marki Martini. Pokaże Wam, że marka Martini to coś więcej niż najwyższej jakości wermuty. Dowiecie się również jak ważne są zioła w procesie produkcji. Poruszymy również kwestie samej kultury aperitivo oraz dlaczego nie warto jeść na pusty żołądek. Oczywiście nie może zabraknąć informacji jak bardzo na kulturę koktajlową wpłynęła cała kategoria wermutów.