Czekaj...
Temat: Świat alkoholi Crimston - degustacja ginu Portofino, aperitfu Pampelle oraz likierów kawowych Jumping Goat
Termin: 13 maja 2024
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny.
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Aleksander Grabarek - Head of Sales w Crimston Spirits
Barman, od ponad 12 lat związany z warszawską gastronomią. Swoje doświadczenie zdobywał na wszelakich stanowiskach gastronomicznych, od runnera po managera lokalu pracując w takich miejscach jak Foksal XVIII, Jackpot czy level 27. Od 2022 roku związany z firmą Crimston Spirits, w której odpowiedzialny jest za wprowadzanie nowych produktów alkoholowych na polski rynek.
Opis:
Świat alkoholi Crimston - degustacja ginu Portofino, aperitfu Pampelle oraz likierów kawowych Jumping Goat
Degustacja będzie poświęcona wybranym produktom firmy Crimston Spirits. Wśród nich znalazły się 4 wyjątkowe produkty:
-Portofino Dry Gin - włoski gin premium wywodzący się z tej słynnej włoskiej riviery.
-Pampelle aperitif - francuski aperitif premium na bazie czerwonych grejpfrutów Ruby Red.
-Jumping Goat - dwa wyjątkowe likiery kawowe pochodzące z Nowej Zelandii, bazujące na wódce serwatkowej oraz szkockiej whisky.
Na warsztatach zostanie omówiona historia, proces powstawania, ich unikatowość, degustacja produktów jak i drinków na ich bazie.