Czekaj...
Temat: How the bat influenced the success of the Bacardi brand.
Termin: 9 maja 2024
Godzina rozpoczęcia: 18:00
Czas trwania: około 2 godziny.
Cena: 150 zł
Dla absolwentów Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów udział w warsztatach jest bezpłatny.
Miejsce: Siedziba Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów - ul. Jagiellońska 58 lokal 128A, Warszawa
Dyplom: każdy uczestnik warsztatów otrzymuje dyplom poświadczający udział w nich.
Prowadzący:
Dawid Gruszka
Zacznijmy od tego, że w wykształcenia jestem inżynierem budownictwa. Podobnie jak wielu przypadkach swoja pracę za barem zacząłem jako zajęcie na wakacje, żeby dorobić po studiach. Barmaństwo jednak szybko stało się czymś więcej niż tylko sposobem na zarabianie pieniędzy. Wszystko zaczęło się w 2011 r. w kultowym już Cafe Bar Lemon. Przez ponad 12 lat doświadczenia, przeszedłem wszystkie szczeble gastronomicznej drabiny. Zaczynałem od barbecka przez barmana, szefa baru aż do pozycji managerskich. Pracowałem i prowadziłem wiele lokali zarówno restauracji i klubów. W każdym miejscu starałem zarażać barmańską pasją zarówno barmanów jak i kelnerów. W tak bogatej karierze nie mogło zabraknąć udziału w wielu konkursach barmańskich.
Od roku natomiast zajmuję stanowisko Trade Ambasadora w Bacardi - Martini. Dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem z barmanami w całej Polsce.
Prywatnie moja pasją jest siatkówka i gotowanie, przecież każdy lubi dobrze zjeść.
Opis:
Hola amigos,
Historia rodziny Bacardi to nie tylko najwyższej jakości rum. Na warsztatach dowiecie się jak bardzo na rozwój Bacardi wpłynął słynny nietoperz oraz co ma wspólnego z palmą El Coco. Opowiem Wam o ponad 160 letniej historii największej rodzinnej alkoholowej firmy na świecie oraz o ulubionym rumie rodziny Bacardi mianowiecie Bacardi Reserve Ocho. Zapoznacie się również z wyjątkową metodą produkcji jak i całym portfolio Bacardi. Nie może również zabraknąć informacji jak idealnie rum odnajduję się w kultowych koktajlach.