Kursy barmańskie | Ogólnopolska Szkoła Barmanów | Warszawa

Czekaj...

Nasza kadra

Łukasz Zarzecki

Magister filologii polskiej. Karierę początkującego dziennikarza porzucił dla branży gastronomicznej, z którą związał się już na początku studiów. Jednak umiejętności zdobyte w tamtym czasie i zamiłowanie do pióra wykorzystuje pisząc teksty o tematyce alkoholowej do gazet branżowych (m.in. Moje Gotowanie, Magazyn Kuchnia, Nowości Gastronomiczne). Współautor i redaktor książki "Alkohole w Polsce i na świecie - przewodnik barmana".

Pracę za barem zaczynał od pracy weekendowej, sezonowej i na eventach, następnie przyszła pora na pełny etat. Dzięki swojej skrupulatność i profesjonalnemu podejściu szybko awansował na stanowisko kierownika baru, a następnie menadżera.

W 2012 roku rozpoczął współpracę z Ogólnopolską Szkołą Barmanów. Na początku prowadził szkolenia barmańskie I stopnie, a od 2014 roku odpowiada za szkolenia barmańskie II stopnia. Główny obszar jego zainteresowań stanowi historia koktajli i koktajle klasyczne oraz to, jak ponadczasową klasykę serwować w odświeżonej formie.

Jeśli tylko ma okazję pracuje za barem, ponieważ, jak sam mawia: "dobry trener musi mieć ciągły kontakt z praktyką barmańską". Przede wszystkim jednak kocha tę pracę i nie wyobraża sobie swojej drogi bez ciągłego przenikania się świata alkoholi, miksologii, barowej magii i atmosfery.

Od 2016 roku jest jednym z udziałowców Zann Investments - firmy zarządzający Ogólnopolską Szkołą Barmanów.

Napisali o nas